turdag!

Publicerad 2011-03-30 22:27:03 i vohr 2k11

jag har haft världens jävla tur dag idag!

först kommer jag lagom till praktiken och där jag bara får göra massa fina fat med ljus, iste, marmelad, nallar, choklad, servetter med mer i flera olika stilar, prisklasser och höjder. kom gärna in och kolla på dom och köp - BLÅKLINTEN !!

sen poff pang får jag sluta vid 13.00 för att dom inte hade några fler uppgifter till mig och cheferna var inte där så jag fick mina timmar ändå ;)

när jag hade slutat åkte jag till stan för att hämta ut mina p-piller och dom skulle kosta 100 :-  för ett år så mamma lägger in 100 :- på mitt kort. men hon recepttanten skrev fel, så jag behövde bara betala 10 :-!

så för resten av pengarna hittar jag ett par asläckra brillor som kostar 79:-, men jag ser inte att det är 25% rabatt på! så dom kosta bara 59:- !

sen när jag är på väg hem hittar jag glassen jag letat efter aslänge! en av den nya cornetto, den fick dock bara typ 3.8 av 5...

och så har det varit asfint väder hela dagen så när jag ätit upp glassen hemma tog jag en promenad runt strömmis med brorsan, tog typ sammanlagt 1,5 timmar :D

och nu har jag sökt 4 jobb och hoppas att jag ska få nått!

jag vill lägga upp bilder på mina nya solbrillor och fina bilder jag tog på brorsan idag, men jag hittar inte sladden till mobilen...

imorrn blir det praktik och sen stallet med jossan (:

see you later alligator!

shit

Publicerad 2011-03-27 14:51:45 i vohr 2k11

trodde jag skulle få lite mer besökare och kommentarer efter igår men icke sa nicke...

sommartid inatt. trodde jag skulle få sova ut ordentligt i morse men nänä. nicole stanna i linköping över natten så jag var självklart tvungen att ta in brorsan i mitt rum och gå upp och gå ut med han. pisspotta säger jag!

god frukost blevade det iaf.

längtar som ett as tills när jag får lön! wiewiewieeeeeee! då blir det ta hål i tungan och näsan. woho!

pengarna som blir över ska jag sparelispara (: hoppas jag får typ tusen mer jobb så jag får in massor av pengar och kan ta körkort och tatuera mig och köpa nya kläder!

SÅ DÄR!

Publicerad 2011-03-26 22:46:16 i vohr 2k11

Nu har jag tagit igen mina missade dagar... Kollade igenom massor av bilder från förra sommaren jag vill visa. Så efter detta inlägg kommer det en bildbomb tror jag (:

Trött som ett as, ont i knäna, lite sur och chips sugen. Så nu ska jag gå och hämta de chips vi har kvar, äta upp dem och sen gå och lägga mig (:

Nä, men så småningom.

Hoppas ni gillar min blogg, ska fixa tävlingar snart också!

åh jag är så trötttttttttttttttttttt

Publicerad 2011-03-23 21:37:42 i vohr 2k11

jag vill verkligen lägga upp alla dagars bilder! men mitt minneskort glömde jag i jackes dator, som han tog med sig till hans pappa, som jesper hämtade igår förhoppningsvis, som jag inte träffar förns imorrn, som inte har internet heller... asbajs!

praktiken tar död på mig, men det är sjukt kul! är på blåklinten och det är en interflora fresh butik. och på interflora fresh har dom olika kampanjer, vilka denna veckan är...

GERBERA BUKETTER!

jättekul att jag gjort typ 40 gerbera buketter med 12 gerberor och buplerum/björngräs... dom går åt iaf...

så kom in och köp en bukett för 98:- !

det är typ apbilligt! 1 gerbera kostar typ 20-35:- styckpris liksom. så för samma pris för tre stycken kan du köpa en hel bukett!

vad ska jag göra för att min blogg ska bli mer intressant? säg det till mig, jag fixar det direkt...

jag vill även ha kommentarer!

TÄVLING HOS SMÅSTADSPRINSESSAN

Publicerad 2011-03-22 18:14:03 i artiklar

Jag är med i en tävling hos Småstadsprinsessan, HÄR, och tävlar om en 180 palett!

Jag har velat ha en sån här palett typ sen första gången jag såg den, men den har alltid varit så dyr och jag min fattiga student har inte råd :(

Bara så ni vet ska jag vinna den!

HÄR kan ni se vad det är för palett (:

Puss på er!

Oj oj oj!!

Publicerad 2011-03-22 08:18:58 i vohr 2k11

Igår var första dagen på praktiken, riktigt kul faktiskt! Fick stå och göra gerbera buketter eftersom det är veckans erbjudande! 20 buketter blev det igår, och idag och hela nästa vecka är det samma erbjudande. Så passa på och kom in på Blåklinten på Albrektsvägen och köp 12 gerberor med grön för endast 98:- ! En gerbera kostar i vanliga fall 15:- styck..... Nu sitter jag och snorar som faan då jag vet att jag är på väg att bli sjuk... Apkul verkligen. Tänkte bara uppdatera lite :) pussisar

Sol!

Publicerad 2011-03-20 15:13:18 i vohr 2k11

Sol som faan ute och jag har suttit inne HELA jävla dan! Skam Bianca, skam! Snart blir det nog en dusch och sen en sväng ut ut ut! Hoppas på en promenad med min prins för nu ska han inte ha med Totte :) får se hur allt blir idag.

Kul kul kul!

Publicerad 2011-03-20 01:29:22 i vohr 2k11

Rolig dag med 20 min jobb, får betalt för tre timmar ändå! Sen hem och en sväng till bra & begagnat. Efter det hem och stressa ihop allt jag skulle ha med till stallet för att sedan åka till stallet med Jossan. Väl där ute mocka vi, longerade, ryckte manar, klippte en svans, fällde Udda, pratade och mycket mycket mer. Efter stallet blev det hem och packa snabbt för att sedan åka till Jesper. Vi kollade på tv ett tag sen satte vi på Moulin rouge, underbar film! Sen blev det lite missförstånd och idioti. Nu vet jag inte hur det blir med nått... Aja, nu vet ni iaf att jag inte är död!

30 bilder

Publicerad 2011-03-16 18:05:38 i dag

Lägger ner dag 1-30, va inget kul ändå så nu börjar jag med detta.

1a bilden: En bild på dig och någon du umgås mycket med
2a bilden: En bild på ditt naturliga dig.
3e bilden: En bild på dig och någon från din familj.
4e bilden: En bild på den du umgås med mest i skolan
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild från senaste sommaren.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Avrättning

Publicerad 2011-03-16 00:30:59 i vohr 2k11

Jag har faktiskt tänkt lite på vad jag har skrivit. Och många saker ångrar jag, men vad kan jag göra åt dom nu? Jo, jag kan rätta dom lite :)
Så här kommer en rättning;
Min allra bästa vän är Karin Finnilä. Hur lite vi än kommer överrens om olika saker så finns vi alltid för varandra. Vi har alltid askul och respekterar oss själva som vi är, som vi bor, som vi känner och allt. Vi har inte alltid samma humor, samma smak på kläder och sånt, men sånna är vi.
Vet inte hur min dag har varit. Kul på stan och Myrorna med Karin och innan det Skapa i metall. Sen åkte jag hem och åt, efter det till min bästa Jesper. Nu ligger han på mig och väntar på att vi ska gö och fixa oss för sängen! Tur att jag gick upp vid kvart över åtta så jag är trött nu!

GLÖMDE!

Publicerad 2011-03-15 11:11:20 i artiklar

Glömde säga att jag har suttit och kollat på lite grejer jag vill ha, typ bara smycken men ja. Och jag hitta en underbar sida med rimliga priser och apsnygga smycken! JFR (länk) heter sidan! Tänkte också slänga in bilder på grejerna jag vill ha (:

Så ni vet vad ni ska ge mig ;)

Kompledig dag blev sårad

Publicerad 2011-03-15 10:48:37 i vohr 2k11

Äntligen kan jag blogga normalt från iPoden! Har varit tvungen att gå in på HTML varje gång för att skriva ett inlägg men nu har jag lärt mig hur man ska göra. Bara att tycka på "ändra redigerare" precis under skrivfältet. Man kan ju inte ha typ fet text och sånt men mycket bättre detta :) Idag är jag kompledig och tänkte skriva klart Floristboken, men istället när jag sätter mig vid datan blir jag sårad. Porr pang. Rakt i ansiktet. Sen blev det inte bättre när Jesper hade lagt alla mina gamla bilder i "mina videor" istället för "mina bilder" så jag fick panik på det. Nu försöker jag skriva lite på Floristboken, men går inte så bra. Måste även komma på tio jävla frågor om typ vattning och äckel ämnen som blommor behöver. What's the deal liksom?! Ont i näsan har jag också... Jag fick mejl igår om var jag ska va på lördag. Har ju glömt säga detta till er men i fredags fick jag jobb!! Så på lördag mellan 11-14 så får ni komma ut till City Gross i Ingelsta och få en gratis Findus mat av mig! Får 89:- i timman + ob! As bra betalt för ett sånt jobb och för ett första jobb! Nu ska jag återgå till datorn och skriva lite, stänga ber Facebook och picnik och allt vad jag har uppe. Så.. Studs och stamp - Eran Syster DAMP

Studiedag

Publicerad 2011-03-14 16:53:51 i vohr 2k11

Idag har jag haft sovmorgon. Skönt som faan! Sov bort halva dagen :) nu ska jag och Jesper ta en dusch snabbt och fixa oss sen blir det en promenad med lite bild tagning :)

här är en bild på mitt bidrag till kanal 5:s tävling med temat färg :)

(Sön)dag

Publicerad 2011-03-13 12:01:02 i whintr 2k10-11

DAGENS VILL HA, frukost och kaka
DAGENS KLÄDSEL, nu ligger jag i bara trosor och mössa, sen blir det nog leggins, shorts och kofta
DAGENS SMINK, inget nu heller, men blir nog ett par röda läppar med lite mascara, kajal, rouge och ögonbrynspenna :)
DAGENS FRISYR, bulle med rufs under mössan
DAGENS HÄNDELSE, när jag drömde att asta högg mig!
DAGENS ARTISTer, inte lyssnat på musik
DAGENS PLANER, kanske baka, ska iaf skriva klart floristboka
DAGENS SAKNAD, brorsan
DAGENS DUMMASTE, Jesper
DAGENS SJUKA, lite kli i ögonen
DAGENS DROG, antsmash
DAGENS ROLIGASTE, antsmash
DAGENS FAVORIT, zombiefarm och antsmash
DAGENS KÖP, ingenting
DAGENS GODASTE, inte ätit nått :(
DAGENS HUMÖR, sur, kissnödig och trött
DAGENS ORD, helvete

ÄNTLIGEN HELG! bildbomb

Publicerad 2011-03-11 15:49:56 i bilds whintr 2k10-11Denna jacka vill jag ha! Från H&M för 399, fast 50% rabatt så 199!Brorsan är lite knäpp och gillar att sova konstigt på min syster (:Apsnygg bild från Rommis!Jag hade bara LIITE beslutsångest...Jesper fick träffa en häst förra söndagen när jag hämtade mina gamla ridgrejer i jättegamla stallet :pHög begravnings dekoration som jag gjorde idag (:

Det här blir nog sista bildbomben för vintern...

FÖR VÅREN ÄR PÅ VÄG :DDD !

Så jävla glad att det är vår snart! Och påsk för då ska jag tjocka mig i godis, moaha!

Snart bär det av till Jesper tror jag. Vid halv nio kommer Sara och Martin dit. Sova ut imorgon, den som väcker mig får stryk, SERIÖST!

Dag 15 - Mina drömmar.

Publicerad 2011-03-10 21:20:57 i dag

DAG 14 KAN DRA ÅT HELVETE!

Mina drömmar då...

Min största dröm är självklart att bli rik. Men jag kanske ska skriva om mer verklighetstrogna drömmar...

Då är min största verklighetstrogna dröm att få ha en egen butik. Helst ska det vara ett hundcafe med en liten florist butik också. Sen är också att ta studenten en stor dröm. Nu när jag fick gå om två år blev det segare... Det är väl mina drömmar typ...

Slänger in en video på ett klipp jag nästan började gråta av också!
Kolla på hela, it's totally worth it!

DAGENS

Publicerad 2011-03-10 20:56:11 i whintr 2k10-11

DAGENS VILL HA, alldeles för mycket för att kunna räkna upp här.
DAGENS KLÄDSEL, jeansleggins, t-shirt och vit kofta
DAGENS SMINK, ögonbrynspenna, mascara & kajal
DAGENS FRISYR, ponytail
DAGENS HÄNDELSE, när jesper kom hem med en paj till mig, fast tiden på den hade gått ut.
DAGENS ARTISTer, Jessie J
DAGENS PLANER, nu blir det dusch, sen big brother, sen sovelisova.
DAGENS SAKNAD, kilot jag gått ner. haha nae verkligen inte :p brorsan blir dagens saknad!
DAGENS DUMMASTE, mcdonalds!
DAGENS SJUKA, snorig som faan...
DAGENS DROG, spring för livet & do it like a dude
DAGENS ROLIGASTE, en tröja jag såg på tradera; SUPERMAN så blir man full.
DAGENS FAVORIT, min höga begravningsdekoration som blir klar imorgon
DAGENS KÖP, nada :o
DAGENS GODASTE, leverstuvningen mamma hade fixat!
DAGENS HUMÖR, bra mestadels, haft lite ont i huvudet och då blev jag lite sur.
DAGENS ORD, jag

Rommis

Publicerad 2011-03-09 21:15:26 i whintr 2k10-11

Idag skulle det vara Dag 14 - Vad hade jag på mig idag. IGEN?! Och samma sak idag... "Slappdag" så jag har inte tagit några bilder... Jag tart imorrn ist.

Idag var jag som sagt i Romme. Hade skapligt kul. Men är så sjukt trött i benen nu. Slänger jag mig i ett bad somnar jag, och duschar jag får jag ont för att jag står upp. Blir nog en dusch ändå och sen sova direkt. Gud va skönt det ska bli att sova.

Det finns dock en sak jag tänkt på... Hur många är ni egentligen som läser min blogg? Känns som om jag är ensam om att läsa min egna blogg...

Nu blir det iaf dusch och sen sova. Trött som ett as!

Rommis imorgon!

Publicerad 2011-03-08 22:23:42 i whintr 2k10-11

Nu måste jag SOVA SOVA SOVA! Kvart i 6 imorrn bitti så går min buss till Romme! Jag och Nickis ska äga i backen. Jag sitter nu och fryser för jag såg på BigBrother och dom bada isvak.

FY FAAN!

Hör av mig imorrn kanske om jag kan skriva ett inläg på ipoden.

Puss.

Dag 13 - Låtar jag kan lyssna på om & om igen.

Publicerad 2011-03-08 22:22:34 i dag

Det finns så många jag bara kan lyssna på! Dom flesta har jag i min mp3 som fortfarande har låtar på sen 6 år tillbaka. Och dom flesta finns inte att hitta någonstans nu.

Det finns dock flera Beatleslåtar jag kan lyssna på tusen gånger i rad! Dom kommer upp på torsdag kanske.

Dag 12 - I min handväska.

Publicerad 2011-03-08 22:15:08 i dag

Jag använder knappt handväskor, men varenda gång jag använder så byter jag! Har en stor svart som jag använder när jag ska sova hos Jesper eller typ ha idrott osv. Sen har jag en grå som passar till typ picnik då den är lite för liten för att sova över med. Jag har även min underbara Armani som jag fick av Agge, min svärmor, i födelsedagspresent. Den är för stor för att ha en utekväll och alldeles lagom att ha en runda på stan, runt strömmen osv. Sen har jag en slapp tygväska med lång rem som jag använder till skolan, då den har perfekt form för en mapp eller ett block. Sen har jag en assnygg nitväska jag fick av min syster Nicole i julklapp som också är lite för stor för en utekväll, men den funkar helt klart! Jag har även min lilla blå och min lilla svarta. Den lilla blå får jag plats med nästan vad jag vill i, och den är perfekt för det mesta. Den lilla svarta är perfekt som kameraväska. Jag har ett fodral till kameran men det är så jobbigt att hålla kameran i handen hela tiden, så den väskan är perfekt som kameraväska.

Och i min väska har jag alltid massor av skit! Från tamponger, vantar, sand, hundgodis, sladdar, godis till trosor, kläder, spegel osv. Med andra ord. Jag har massor av väskor, och jag älskar alla lika mycket!

Dag 11 - Mina syskon.

Publicerad 2011-03-08 22:07:28 i dag

Mina syskon heter My och Nicole. Nicole bor hemma och Brorsan är hennes hund. My bor ensam. Dom är 23 resp 21 år. Inga favoriter i min värld men jag måste leva med dom så gör det bästa av situationen.

Mening?

Publicerad 2011-03-06 22:27:07 i blogg

Vad är det för mening att ens blogga om ingen läser?!

Och säg inte att ni läser, för då skulle ni svarat på mina frågor.

Era taskiga mörtar.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.

Publicerad 2011-03-05 22:36:28 i dag

Hade inte min kamera med mig idag ju...
Eller hade med den men tog inga bilder...
Gick till Nicoles Jesper med Jesper och Brorsan.
På vägen tog jag och Brorsan en glass och Jesper Donkenmat.
Då hade jag på mig ljusgråa mjukisbyxor och ett rosa linne.
Och självklart min jacka och min gråa mössa.
Sen efter det åkte jag till pappa och åt där.
När jag kom hem kollade jag på Melodifestivalen.
Sara Varga och The Moniker till final, UNDERBART!
Jag älskar Sara Varga och hennes låt så blev superglad!
När det var slut tog jag en dusch.
Efter det tog jag på mig en leopardblus och mina ljusa trasiga jeans.
Och ett par röda spetstrosor (Jesper tvinga mig skriva det).
Nu blir det film med Jesper och Linus.
Sen sover jag hos Jesper för imorgon firar vi elva månader.

Jag saknar...

Publicerad 2011-03-04 20:35:25 i filosofiskt

saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknardigjespersaknsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar
saknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknarsaknar

Frågor!

Publicerad 2011-03-04 20:11:40 i whintr 2k10-11

Jag är intresserad av vilka ni som läser min blogg är! Så jag snodde lite frågor från bokkei som jag vill att alla ni som läser ska svara på, varesig jag känner er eller inte!

1. Hur gammal är du och vart håller du hus?
2. Bloggar du? Om vadå? Adress till bloggen?
3. Har vi träffats i det verkliga livet?
4. Minns du hur du hittade hit?
5.Vilka blogginlägg, som jag publicerar, uppskattar du mest?


Så SVARA SVARA SVARA :D !

Dag 9 - Meningen med mitt bloggnamn.

Publicerad 2011-03-04 20:02:04 i dag

Meningen med mitt bloggnamn var det ja...

Det är så att när Brorsan var liten så fick han alltid dampryck på kvällen, han rusade fram och tillbaka genom hela lägenheten ända tills vi tog tag i han. Varenda kväll! Så vi kallade, och vi kallar han fortfarande, Broder damp. Och eftersom vi alltid säger att han är vår lillebror så blev jag självklart Syster damp. Då jag också kan få sånna dampryck ibland. Men alltid är allt lika värt att göra!

Dag 8 - Ett ögonblick.

Publicerad 2011-03-04 19:53:28 i dag

Vadå ett ögonblick?
Ett ögonblick jag kommer ihåg?
Hur jag blinkar?
Ett ögonblick just nu?

Jag skriver istället om när vi hämtade Brorsan...

Vi åkte ända ner till Jönköping för att hämta knäppskallen, som då hette Lukas, i en liten förort som hette vad den nu hette. Värsta tomt överallt en lördag, what's the del liksom!? Sen typ träffade vi honom, gick en liten promenad och han va så sööööööööööööt! Jag kunde liksom slänga upp han under en arm, nu måste jag anstränga mig rejält för att lyfta upp han med två armar! Sen åkte vi in till "stan" och kollade i den enda butiken som va öppen och typ åkte iväg och åt mat. Sen åkte vi tillbaka till hundstallet han va på. Det hette Viftande svansen... Där bestämde vi att vi skulle ta hem Brorsan och skrev på lite papper och allt. Sen på vägen hem så satt vi i bilen och försökte komma på vad vi skulle döpa om han till, för Lukas kunde han ju bara inte heta! Så vi bestämde att vi säger Brorsan tills vi kommer på nått bättre. Men Brorsan it was! Och han är som en bror!


Här somnade han på min rumpa när jag låg vid datan. Där låg han i 2 timmar och tyckte det var jätte skönt...

Dag 7 - Min bästa vän.

Publicerad 2011-03-03 16:10:28 i dag

Min bästa vän... Ja du... Alltså det känns knäpp att säga detta men enligt mig är en bästa vän den enda bästa vännen man har, och man inte har någon annan. Utan de andra som är "bästa vänner" är bra vänner eller vad man ska säga. Bästa vän är en person, man kan inte ha flera. Som med en pojkvän typ. Man har bara en, och får nöja sog med det eller vad man ska säga.

Men min bästis är Josefin Johansson. Vi har känt varandra så länge vi båda kan minnas, typ sen vi va 3 respektive 2 år. Vi var hos samma dagmammor när vi var små, vi gick i samma klass ända till sjuan, så vi hade blivit lite osams i sexan "valde" vi inte att gå i samma klass... Men vi pratade ändå. Sen till gymnasiet! Tur att i båda hamnade på Himpan, annars hade vi inte haft kontakt nu! Nu umgås vi rätt ofta, både i stallet och utanför. Tack vare mig har hon fått sitt hästintresse (; Vi kan verkligen prata om allt tillsammans! Pojkar, flickor, sex, kompisar, idioter, hästar, ja allt mellan himmel och jord.

Sen har vi ju Jesper också... Han är ju en av mina bästa vänner men på ett helt annat sätt. Jossan är min bästis, och han är mitt hjärtas bästis typ. Han får mig alltid att bli glad och finns alltid, och då menar jag verkligen alltid, till för mig.

Men den absoluta av alla, nu försäger jag ju mig själv lite, men  det är nog Brorsan. Honom kan man säga vad som helst till utan att han blir sur. Och man kan prata om allt med han och han lyssnar alltid utan att komma med invändningar. Och så är han den enda som blir glad när jag kommer hem!

En artikel av Fredrik Steen

Publicerad 2011-03-03 14:35:42 i artiklar

Underbara, fantastiska men farliga kamphund!

Av Fredrik Steen

I denna korta artikel så ska jag berätta om mina erfarenheter och åsikter när det gäller så kallade kamphundar. Artikeln bygger inte på några vetenskapliga undersökningar, den bygger bara på mina erfarenheter som hundexpert och hundtränare. Jag har med flit valt att använda begreppet "kamphund" men beskriver också i texten längre ner det olyckliga med detta samlingsnamn.

dsc_0005.jpg
Bilden - en fantastisk liten valp som med största sannolikhet aldrig kommer att besvära någon.

 

Är de hundar som läggs in i begreppet kamphundar farligare än andra hundar? Eller är dessa hundar utmärkta familjehundar som inte ställer till mer elände än andra hundar?

Jag har en ganska bred och lång erfarenhet av dessa hundar i inlärningssituationer, problemhantering, tester med mera. Jag har också en uppfattning om detta som ingen hittills lyckas övertyga mig att ändra. Många ställer sig frågan varför jag, Fredrik Steen, engagerar mig så mycket i denna fråga. Jag har ju inte ens en kamphund själv och enligt media, press, politiker och andra så är denna typ av hund faktiskt farlig, i alla fall farligare än andra hundraser. Anledningen till att jag engagerar mig så hårt i denna fråga beror på att det är en fråga som under lång tid behandlats så fel. Man har från något håll på ett professionellt och för mig olustigt sätt lyckas påverka samhället åt ett håll långt från sanningen, långt bort från problemets verkliga kärna.

Av alla de tusentals hundar jag träffat under de senare åren så träffar jag hundar som inte tycker om människor eller mänsklig kontakt. I en testsituation skulle man kunna säga att dessa hundar har brister i det man kallar - tillgängligheten.

Ibland märker man det på att hunden drar sig undan och på så sätt undviker kontakt. En del andra hundar drar sig undan men visar också inslag som är mer oroande, exempelvis - morr, tandvisning, raggresning med mera. En hund som visar brister i det vi kallar tillgänglighet men som samtidigt har inslag av aggressioner kan faktiskt vara en farlig hund. Åtminstone vågar jag påstå att en sådan hund kan bli farlig om man inte hanterar den rätt.

Om jag nu ska avslöja vilka hundraser som detta visar sig mest på så tror jag att många kanske blir lite besvikna. Jag vill påstå att detta problem inte finns mer eller mindre hos någon ras. Det kan lika gärna vara en Tax, Schäfer, Golden Retriever eller viken ras som helst. Detta problem med brister i tillgänglighet finns hos alla raser och jag kan inte även om det vore bekvämt relatera detta till en viss ras.

Det jag däremot säger är att hundar av kamphundstyp mycket sällan, mer sällan än hos andra raser visar upp detta problem. Denna hundtyp är generellt mycket tillgiven och undergiven människa. Detta är faktiskt inte så konstigt med tanke på den avel man under många år bedrivit med dessa raser. I avelsarbetet har man aldrig haft som målsättning att avla på aggressivitet, ej heller på att avla mot att dessa hundar skulle vara misstänksam mot människa. Att då politiker och andra påstår att dessa hundar är framavlade på att vara aggressiva är då enligt mig ett direkt felaktigt påstående.

b_480_0_16777215_0___images_stories_dsc_0053.jpg
Bilden - Denna trevliga hund träffade jag när jag var på Gärdet i Stockholm.

Mina kritiker i detta ämne svarar då med att ställa motfrågor. De vanligaste frågorna som då kommer är -
Hur kommer det sig då att denna typ av hund står för många fall där människor blir bitna? Om det är som du säger, varför är en stor mängd av de hundar polisen omhändertar just hundar av kamphundstyp?

Svaret är inte så enkelt men inte mindre sant för det. För det första är det inte sant att kamphundar biter mer än andra hundar. Jag vill påstå att det är en direkt falsk anklagelse. Däremot så är det så att när en hund med resurser som många större hundar har angriper någon så blir skadorna större och mer allvarliga. För det andra vill jag med en dåres envishet påstå att det är en ägarfråga! Men det svaret gillar inte politiker eller andra för då blir ämnet hund helt plötsligt en mer besvärlig och känslig fråga.
Att det är en ägarfråga är inget jag påstår för att skydda några hundar. Det påstår jag på grund av att de är det, inget annat. Om det inte vore en ägarfråga så kan man ställa sig frågan varför jag säger det? Jag är inte ägare av någon kamphund, inte heller någon i min familj är det. Jag vill precis lika mycket som någon annan, kanske mer till och med, få slut på dessa ständigt återkommande hundattacker. Men den tron eller övertygelsen om att dessa kamphundar skulle vara det verkliga problemet bygger antingen på feghet eller stor okunskap, ibland på dessa två tillsammans.

Det är oerhört mycket lättare för politiker att angripa några hundraser som orsak till problem än att börja ställa krav på hundägare eller till och med förbjuda vissa personer att ha hund. Att förbjuda vissa personer att ha en hund skulle bli en mycket känslig och kostnadsfull fråga vilket är det sista en maktfullkomlig politiker vill.

I mitt påstående att det är en ägarfråga så måste man komma ihåg att det inte bara handlar om personer som struntar totalt i samhället och de krav samhället ställer på en medborgare. Det kan också handla om personer som vill väl men helt enkelt inte kan. Många individer inom begreppet kamphund är snälla men rejäla hundar. Med rejäla hundar menar jag att hundarna ofta besitter stora resurser som helt enkelt kan bli för mycket för en ung och oerfaren hundägare.
Här tycker jag att Svenska kennelklubben och hela dess organisation, ända ner till uppfödare och valpköpare måste inse att dessa hundar inte alltid är lämpliga för förstagångshundägare att ha. Inte för att dom är farligare än andra hundar, bara för att dessa hundar är minst lika krävande som exempelvis Schäferhunden, Rottweilern eller andra brukshundar med stora resurser.

Att då skapa ett förbud mot vissa raser skulle då enligt mig bara resultera i ännu fler förbud mot fler hundraser. Som en dålig jämförelse så skulle man kunna kontrollera upp vilka bilar som är vanligast som flyktbilar vid rån. Förbjud dessa bilmärken så kommer rånen att avta.

Jag tror att lösningen på detta problem ligger i att organisationen och uppfödare tar ett större ansvar, att myndigheter fokuserar på det verkliga problemet istället på några hundraser samt att skapa utbildningsmöjligheter för dessa hundägare. Detta tillsammans tror jag verkligen skulle göra skillnad. Medan denna idiotdiskussion fortsätter och medan myndigheter jagar symptom istället för orsak så sjunker vi bara djupare in i denna problematik. Det gagnar ingen, allra minst dessa underbara men jagade hundar.

Det finns också några saker som ligger dessa hundar till last om man till exempel jämför kamphundar med exempelvis våra mer accepterade raser som man ofta träffar på på brukshundsklubbar med mera.

- Kamphunden är ofta mindre till storlek än vad den vanliga brukshunden är. Det kan enligt mig göra att en oerfaren valpköpare hellre köper en hund av kamphundsras eftersom man ofta tror att en mindre hund till storleken är lättare att ha och hantera.

- De flesta hundintresserade vet tack vare många års arbete att en brukshund kräver ett stort engagemang av en hundägare. Få förstagångsköpare av en hund är därför villiga att ta en brukshund som förstagångshund. Denna inställning eller attityd har gemene man tyvärr inte till dessa kamphundar.

- Som ägare till en mer accepterad ras eller en brukshund så är man alltid välkommen till brukshundsklubbar med mer eller mindre öppna armar. Det är tyvärr inte alltid fallet om du äger en hund av kamphundstyp.

- Medias inverkan på samhället. Om en hund av kamphundstyp skulle bråka med en annan hund så blir det skriverier och anmälningar, medan om en kelpie eller labrador som exempelvis kan göra precis samma sak kommer ofta undan med en ursäkt från hundägaren.

- Om en mer accepterad ras är besvärlig vid exempelvis ett hundmöte så känner nog många förbipasserande att det är synd om denne hundägare. Om en ägare med en hund av kamphundstyp har samma problem, då tänker förbipasserande att det är förjävligt att dessa aggressiva hundar får finnas till.

- Kamphunden har många gånger ett riktigt tufft utseende. Den ser många gånger tuff ut, den är muskulös och atletisk. Det attraherar en stor mängd oseriösa och oansvariga hundägare.

- Denna typ av hund kan också för många vara lite svårläst. Det är med största sannolikhet förklaringen till att man ibland säger att den är lömsk eller att angreppet kom från ingenstans. Men det är inte sant. Det är där kamphundens fina sidor blir en belastning för hunden i dessa diskussioner. I och med att man kan generalisera och säga att dessa hundar i princip inte har eller använder sig av aggressioner så är det också en självklarhet att inte morr och annat som vi är vana med förekommer. Då en kamphund engagerar sig i en annan hund eller annan individ så är det ofta med hjälp av hundens kamplust, alltså hundens lust att arbeta med sin kropp och käkar. Då är hundar som regel tysta och påminner mer om en katt under jakt än om en aggressiv hund.
Om vi jämför med exempelvis en Schäfer eller annan hund så kommer ofta ett angrepp från dessa hundar i samband med, eller direkt efter morrningar, tandvisning och raggresning. Det gör att hunden blir mer lättläst för alla parter. Ägaren blir uppmärksammad på hundens signaler, den andra personen reagerar instinktivt med att dra sig tillbaka med följden av att inget allvarligt händer.

- Begreppet kamphund är en katastrof för dessa hundar. Inte bara namnet i sig utan också på ett annat plan. Blandraser, renrasiga hundar av olika raser med mera går under detta begrepp. Det innebär ju som exempel att om 10 blandraser och 1 Amstaff, 1 Bullterrier, 1 Eng Staffe ställt till med något, då blir det per automatik 13 kamphundar som gjort något. Detta är helt orimligt och mer eller mindre omöjligt att försvara sig emot, i alla fall medialt. Här tror jag att rasklubbar skulle tjäna på att marknadsföra sin egen ras på ett mer effektivt sätt och arbeta för att inte finnas med i ett samlingsbegrepp.

- Det finns många fler saker och ta upp men i denna artikel vill jag avsluta med att ta upp dessa undersökningar som bland annat politiker använder som stöd för att vissa hundraser ska förbjudas.
Det är undersökningar på webben, i tidningar med mera där man ställer frågan - "Ska farliga hundar få finnas i vårt samhälle?"
Svaret på denna fråga är givetvis - Nej!
Det är en frågeställning som är rent utav löjlig och inte säger ett dugg om vissa hundraser.
Man kan lika gärna ställa frågan - "Ska farliga människor få finnas i vårt samhälle?"
Svaret på denna fråga blir sannolikt också - Nej!, med stor majoritet även där.
Men vem är farlig? De frågar man aldrig. Och det är inte så konstig för då skulle frågan direkt bli mer känslig och provokativ.
Här har kamphundarnas motståndare på ett skickligt och oroande sätt lyckas få oss att försvara oss mot ett påstående helt utan grund som med tiden bekräftar deras falska påståenden. Det är en fälla vi gått i och som är olycklig för våra hundar.

b_480_0_16777215_0___images_stories_dsc_0025.jpg
Bilden - Hunden Daisy och hennes ägare. Ett utmärkt exempel på en trevlig engagerad ägare och en väldigt trevlig och mysig hund.

 

På mina resor genom vårt avlånga land träffar jag fler hundar än vad många andra gör. Många av de absolut trevligaste hundar jag träffar är just hundar som kallas kamphundar.

Generellt och till slut vill jag påstå att dessa hundar många gånger är fantastiskt underbara och trevliga hundar. Att dom kallar dessa hundar farliga får vara ett bevis för våra politikers inkompetens i dessa frågor och för medias inflytande på vårt samhälle.

Dag 6 - Denna månad hittills.

Publicerad 2011-03-01 11:07:21 i dag

Mars börjar ju idag så har ju ingenting att skriva om månaden hittills. Men får väl ta februari. Februari var en riktigt bra månad. Va ute flera gånger, firade alla hjärtans dag tillsammans med en pojkvän för första gången och hade sportlov. Kan inte säga så mycket mer om månaden faktiskt... Men jag fyller ut min blogg med något iaf! Fast jag aldrig får kommentarer!

Dag 5 - Det här åt jag idag.

Publicerad 2011-03-01 10:47:48 i dag

Fast det blir ju igår...

Jag åt en macka med korv på hos jesper tillsammans med en liten youghurt. Efter det tog jag ett tuggummi på väg till skolan. I skolan åt jag nån kycklinggryta och bulgur med pizzasallad. På bilden fick jag en halv muffins av världens bästa Felicia. När jag kom hem åt jag två mackor med leverpastej och drack ett glas oboy. När jag var på ingelsta åt jag en FizzyBubble jag fick av Jasmine. När jag kom hem så blev det kassler, sås och potatis. Sen åt jag lite godis när jag kollade på TopModel. Innan jag skulle sova åt jag 2 riskakor och drack 1 kopp te.

Om

Min profilbild

Bianca

Jag pratar om allt som händer mellan mitt högra öra och mitt vänstra ord.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela